Delta i Energiagenterna

Förskolans deltagandet i Energiagenterna är en utbildning för barn och vuxna att bli examinerade energiagenter. Genom lek, samarbete och fakta vidrörs teman som vatten, temperatur och elektricitet i syfte att skapa nyfikenhet och engagemang i hållbarhetsfrågor. Hela metoden är väl förankrad i läroplanen för förskolan och är enkel att anpassa till förskolans dagliga verksamhet. Deltagandet pågår under ett helt läsår, vilket ger förskolan möjlighet att skapa en pedagogisk process utifrån barnens intresse. Konceptet riktar sig främst till de äldsta barnen på förskolan, men alla avdelningar i verksamheten är välkomna att inspireras och använda sig av materialet. Målet med Energiagenterna är att lära upp ett nytt beteende kring hur vi använder energi, vilket vi gör på ett lustfyllt och lekfullt sätt tillsammans med de deltagande förskolorna.

Vill du göra en intresseanmälan för din förskola att delta i Energiagenterna? Klicka här

Så här går det till:

thumb
thumb

Pedagogträff – Uppstart

Energiagentutbildningen startar med en pedagogträff för de medverkande förskolornas pedagoger. Tillsammans får ni inspiration och kunskap att integrera Energiagenterna i just er verksamhet.

thumb

Teaterbesök 1

En helt vanlig dag dyker Agent Ström och El´Boven upp på er förskola och plötsligt är dagen inte så vanlig längre. Under denna interaktiva och lekfulla teaterföreställning får barnen bekanta sig med begreppen el, vatten och temperatur kopplat till energi och miljö.

thumb

Uppdragsveckorna

Efter teaterbesök 1 startar uppdragsveckorna – som är utbildningen till att bli energiagenter. Under dessa arbetar ni själva på förskolan med det pedagogiska materialet. Agent Ström och El´Boven finns med och bidrar med lekfullhet, inspiration och nya klurigheter.

thumb

Teaterbesök 2 – examinering

Denna gyllene dag dyker Agent Ström och El´Boven upp igen på förskolan för att undersöka hur det har gått med energiagentutbildningen. Tillsammans med karaktärerna får barnen möjlighet att på ett lekfullt sätt verbalisera sin nya energismarta kunskap.

Har du frågor?

Kontakta oss via kontakt@energiagenterna.se eller ring Energiagenternas koordinator Emelie Gyllander Tano på 076-124 61 15. Kostnad för deltagandet beror på vilken kommun förskolan finns i och vem som förvaltar förskolefastigheten. Förskolor som förvaltas av SISAB i Stockholms stad deltar gratis.

facebook facebook facebook