Välkommen till Energiagenterna

- Ett upplevelsebaserat miljökoncept för de äldsta barnen på förskolan!

Genom lek, experiment och nyfikenhet utforskar vi energifrågor och skapar nya hållbara beteenden. För vad händer egentligen när vi låter lampor stå på och vattenkranar rinna? Sedan 2014 har Energiagenterna, med karaktärerna Agent Ström och El´Boven i spetsen, inspirerat och utbildat barn och vuxna till ett mer miljösmart sätt att vara.

Energiagenterna bidrar till att minska energiförbrukningen i förskolemiljö. Det lustfyllda lärandet ger barn och vuxna ett nytt förhållningssätt till energi- och miljöfrågor som de tar med sig genom livet och sprider till nära och kära. Att delta i Energiagenterna ger på så sätt ringar på vattnet och ett värde också på lång sikt. Tillsammans med förskolorna skapar vi handlingskraft och engagemang för en hållbar framtid.

”En fantastisk förmån för vår förskoleenhet att delta i projektet. Utbildningen har gett både barn och personal ökade kunskaper om energianvändning på ett lek -och lustfyllt sätt, allt i enlighet med förskolans läroplan. Även en förskolerektor kan behöva lite extra energi emellanåt!” - Lena, rektor
 

Vill ni veta mer om Energiagenterna?

Kontakta oss via kontakt@energiagenterna.se eller ring Energiagenternas koordinator Emelie Gyllander Tano på 076-124 61 15.
 
Ni kan så klart också besöka Energiagenternas webbsida för att läsa mer.