VI ENERGIAGENTER

Bygg en stad!

GÅ VIDARE

NI BEHÖVER:
  • Skapandematerial

Detta uppdrag är skapat med inspiration från förskolorna Rosenvägen (Danderyd), Saimagården (Rinkeby-Kista, Stockholm) och Mumindalen (Hässelby-Vällingby, Stockholm).

Vad behövs för att vi ska kunna leva och trivas i städer och samhällen? Låt barnens tankar och idéer användas för att bygga en egen stad på förskolan. Använd era kunskaper från arbetet med Energiagenterna för fördjupning. Detta uppdrag kan göras precis hur stort ni vill och fungerar att göra både ute och inne. Använd material som ni har på förskolan (gärna återbruk) och låt barnens kreativitet styra arbete. Kanske gör ni en hel stad med små stenhus och konstruktioner av pinnar i ena delen av förskolegården eller pappersbyggnader och figurer på ett bord inne på avdelningen.

På förskolan Rosenvägen började de arbetet med att gå runt i sin närmiljö för att undersöka hur det såg ut där. Barnen fick fotografera, fundera och göra ritningar. Sen var arbetet igång! Deras stad utvecklades under terminen och fick präglas av högtider och händelser i den riktiga världen.

På Saimagården har barnen byggt hus till Agent Ström och El´Boven. Under skapandets gång diskuterade barnen vad som behövdes i husen, både för nytta och nöje. Såväl vattenkranar och lampor som fotbollar och glassar. Ett både reflekterande och kreativt arbete.

Bilder från fältet:

Fler uppdragstips:

GÅ VIDARE

Figurtillverkning

Gör era egna Energiagent-figurer! Utmärkt både till lek för blivande energiagenter eller som present till någon som behöver träna på att stänga av vattenkranen.

DJUPDYKNING

Elskåpspromenad

Låt Energiagenterna få följa med på utflykten och hjälpa er utforska ert närområde!

facebook facebook facebook